J-Fall 2017 Speaker Peter Hendriks – VR/AR and Java: developing the J-Fall VR app

Virtual Reality en Augmented Reality zijn al jarenlang grote beloftes in de techwereld. Het klinkt wellicht als toekomstmuziek, maar dat is al lang niet meer het geval! Dit is het moment om als Java developer bekend te worden met de oneindige mogelijkheden van VR en AR. Het mooie is: developen voor VR en AR is helemaal niet zo moeilijk als je denkt! Binnenkort verschijnen de AR Toolkits van Apple en Facebook en grote releases in hardware/software volgen elkaar snel op. Dit is dus het moment om in te stappen en jouw Java kennis te gebruiken voor die ene killer app.

Wat betekent VR/AR voor de gemiddelde Java developer? Wat is de beste manier om te starten? Ik begon twee jaar geleden zelf aan het VR avontuur en besloot een nanodegree over VR te volgen. In deze tijd van pionieren heb ik veel unieke ervaringen en kennis opgedaan, die voor elke Java developer van pas kunnen komen. Als praktisch voorbeeld gebruik ik de J-Fall VR app, die we speciaal voor J-Fall hebben ontwikkeld.

De J-Fall VR app heeft de volgende features:

Preview de sessies in VR alsof je al op de J-Fall bent: in de bioscoopzaal met video, slides en 3D geluid.
De conferentielocatie verkennen met 360 foto’s en hints voor alle belangijke hotspots tijdens de J-Fall.
Een AR beleving van de sessie preview met de AR toolkit van Apple.

Bio Peter Hendriks:
Software developer/architect, loves coding on fun and challenging projects. Technology enthusiast and certified Nanodegree VR developer. Peter likes to keep learning about software craftsmanship, and loves sharing interesting things with others by writing and presenting to other developers.

(Visited 39 times, 1 visits today)

You might be interested in