J-Fall 2017 Speakers Martijn Straatman & Martijn van Tiel – Next step Continuous Delivery @ DUO

In 2016 stond ik hier met het verhaal waarin naar voren kwam dat DUO de stap heeft gemaakt van een complexe en grotendeels door handmatige acties vormgegeven platform naar een goed functionerend en geautomatiseerd Continuous Delivery platform waarop inmiddels volledigIn 2016 stond ik hier met het verhaal waarin naar voren kwam dat DUO de stap heeft gemaakt van een complexe en grotendeels door handmatige acties vormgegeven platform naar een goed functionerend en geautomatiseerd Continuous Delivery platform waarop inmiddels vollediggeautomatiseerd ~ 5000 applicatieservers draaien.
Ontwikkelingen gaan door en DUO gaat mee. DUO blijft zich richten op optimalisatie en verbeteren van de ICT werkwijze en zet daarmee in op een rol als betrouwbare innovator als ICT partner binnen overheid.

De tijd is rijp om op ons huidige platform te herzien, het draait inmiddels al 3 jaren succesvol. Veranderingen gaan snel in de IT dus ons platform is aan vernieuwing toe. We omarmen de Docker en Kubernetes technologie om daarmee de DevOps teams nog beter te kunnen bedienen. In tegenstelling tot ons eerdere platform doen we dat niet alleen. Samen met het Overheids DataCenter Noord (ODCN) en Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) zijn we bezig met het realiseren van een cd cloudbased platform genaamd Quattro dat gebaseerd is op Docker met Kubernetes en Gitlab-CI. De eerste testen zijn inmiddels met succes afgerond.

Wil je graag weten:

Hoe dit platform tot stand is gekomen?
Welke technieken we gebruiken?
Welke keuzes we moesten maken?
Wat je vooral niet moet doen?
Hoe we migreren van een JEE-applicatie server naar Spring-boot?
Hoe we tijdens een demo het Kubernetes cluster een DUO-applicatie automatisch laten schalen als er meer dan 100.000 bezoekers binnen het uur inloggen?
Hoe de rijkscloud ons daarbij gaat helpen
Kom dan langs!

Bio Martijn Straatman:
Martijn is ruim 10 jaar werkzaam in de ICT en heeft een brede bagage. Ops, development maar ook Continuous delivery vraagstukken zijn voor Martijn niet te groot. Martijn heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het CD-platform en brengt hiermee innovatie binnen DUO. Ook bij Quattro als ‘De next step CD @DUO’ is Martijn vanaf dag 1 betrokken.

(Visited 58 times, 1 visits today)

You might be interested in