J-Fall 2015 Speaker Johan Janssen & Martin Kanters – REST no more, use an actor

In this video

Tegenwoordig wordt de functionaliteit van de meeste applicaties zoals Microservices beschikbaar gemaakt door middel van een REST interface. Dat werkt best goed, maar zijn er wellicht betere oplossingen? Waarom zouden we geen (remote) actors gebruiken van Akka? We hebben een project uitgevoerd op Raspberry Pi’s waarbij Java applicaties elkaar aanriepen via REST. Sommige aanroepen gebeurden binnen een JVM, andere gingen naar een andere JVM op een andere Raspberry Pi. Dat werkte opzich prima, maar het leek ons interessant om te zien of het beter kon. Daarom hebben we de opstelling opnieuw gebouwd op basis van Akka HTTP en remote actors. REST of Akka HTTP in dit geval wordt alleen gebruikt om functionaliteit beschikbaar te stellen voor de AngularJS frontend. Remote actors worden gebruikt voor de communicatie tussen de verschillende applicaties. We zullen uitleggen wat Akka HTTP en remote actors zijn, hoe ze werken en hoe je ze kan gebruiken. Daarnaast zullen we laten zien hoe het verschilt van de applicatie die we al hadden op basis van Java, Jersey en Tomcat.

Bio van Johan Janssen & Martin Kanters Johan werkt als Java architect en competence center Java lead bij Info Support. Hij heeft voor verschillende organisaties gewerkt waar het snel opleveren van kwalitatief goede software erg belangrijk was. Momenteel werkt Johan in een DevOps team in een grote financiële instelling in Nederland. Johan deelt graag zijn kennis over Java, continuous delivery, DevOps, software kwaliteit en verschillende andere onderwerpen. Dat doet hij door het schrijven van artikelen en het geven van presentaties bijvoorbeeld bij JavaOne, J-Fall, JavaLand, JBCNConf, JavaCro en ConFESS.

Martin werkt als Java consultant bij Info Support. Hij werkt momenteel bij een grote financiële instelling waar het opleveren van kwalitatief goede software van groot belang is. Martin verdiept zich graag in nieuwe onderwerpen en deelt regelmatig zijn kennis door middel van presentaties. Momenteel focust hij zich met name op Scala en Akka.

(Visited 91 times, 1 visits today)

You might be interested in